суботу, 6 листопада 2010 р.

Що впало в око?

Жінка, що керує темрявою…

Кожен із нас, подивившись черговий фільм чи мультфільм про вампірів, переживає подвійні почуття. Перше – захоплення і, десь глибоко в душі, бажання бути трішки подібним на улюбленого героя, а друге – усвідомлення «заїждженості» теми. Коли хочеться чогось нового, одразу згадується народна мудрість: «Нове – це добре забуте старе». Тому пропонуємо переглянути про вампірів щось НЕ романтично-сопливе, а веселе і трохи дивне.
Отже, у далекому 1988 році Америка була на піку своєї фільмотворчої діяльності. І саме в цей час на світ з'являється «Ельвіра, повелителька темряви. Це комедія, розрахована на перегляд людьми від 13 років. 

Чому таке обмеження? У стрічці є сцени, які в нас записали б у категорію 16+:). Так-так, фільм екстраординарний, поєднує в собі містику, романтику, частково пригоди, легку еротику… Загалом - він різносторонній)).
Події відбуваються в Америці 80-х років. Жінка-вамп, яка називається Ельвіра, має мрію – влаштувати незабутнє шоу в Лас-Вегасі, але їй не вистачає для цього 50 тисяч доларів. Раптово вона дізнається, що в неї нещодавно померла багата тітка, яка залишила їй спадок. Вона негайно завершує всі справи і їде в маленьке містечко Феллвелл у штаті Массачусетс. На жаль чи на щастя, спадок складається лише з маленького будиночка, пуделя і старої книги рецептів. Розчарована Ельвіра хоче продати все це, але стається низка подій, і чарівна вампір змінює свою думку…
Фільм не належить до категорії «тих, над якими варто замислитись», але досить добре знімає напругу в стресовий період, наприклад, під час складання сесій, екзаменів. Сама побудова фільму дуже цікава й нестандартна, тому в спраглого до краси глядача одразу викличе зацікавлення. 

Між іншим, «Ельвіра» стала дуже популярною одразу ж після екранізації. Мабуть, не останню роль у цьому відіграла актриса Кассандра Петерсон, яка зіграла головну роль. Ця жінка за характером дуже схожа на свою героїню, тому в реальному житті Кассандру часто кличуть Ельвірою. Сама акторка в одному з інтерв'ю зізналась, що продала душу сатані, щоб завжди виглядати демонічно й молодо)). Ще б пак! Адже фото Петерсон і досі є прикрасою хеллоуінських вечірок.

Приблизна тривалість фільму – 96 хвилин, які пролітають, немов 10, якщо ти переглядаєш його в компанії друзів, коханих чи просто за чашкою улюбленого чаю в дощовий вечір.


Автор: Neko Schwarz

Немає коментарів:

Дописати коментар